Hvad er mindfulness, hvordan anvender man metoden, og ikke mindst til hvad? Mindfulness må siges at være kommet for at blive. Men er du i tvivl om, hvad det er, og om du kan have gavn af det? Kig med her og få et overblik over, hvad mindfulness er, og hvordan du kan bruge det i din dagligdag.

Hvad er mindfulness?

Igennem de seneste år er vi blevet mere og mere bekendt med ordet mindfulness. Men måske tænker du, ”hvad er det”? Mindfulness betyder ordret ”bevidst nærvær” eller ”bevidst tilstedeværelse”. Det vil sige, at mindfulness betyder at vi er til stede i nuet. Vi skal være bevidste, om det vi foretager os, og om det der sker omkring os. Vi skal ikke lade hverdagens autopilot overtage. Hvordan undgår man det? Ofte går dagen slag i slag, med det vi har planlagt, og dagene minder utrolig meget om hinanden. Men prøv at stoppe op. Når du står og snitter salaten til aftensmaden for eksempel. Hvor ofte tænker du rent faktisk på hvordan salaten, tomaten og agurken føles, eller hvordan de forskellige grøntsager dufter eller ser ud? Nej vores tanker er alle mulige andre steder. Måske tænker du allerede på næste dags aftensmad, eller at dit barn skal huske gymnastiktøjet næste dag. Det her med at autopiloten tager over, er det der er fokus på med mindfulness. Vi skal være mere bevidste om vores handlinger og tanker. Være nærværende i det vi foretager os. Formålet med mindfulness er at give os en større mental frihed, til at kunne reagere konstruktivt, når vi oplever forstyrrende elementer i vores hverdag. 

havet

Hvordan kan jeg have gavn af mindfulness

Det er ikke kun stressede mennesker eller depressive mennesker der kan have gavn af mindfulness. Selvfølgelig er mindfulness genial til at mindske stress og depression. Men mindfulness er for alle. Har du angst eller mange negative tanker, er det helt sikkert noget der vil gavne dig. Er du typen der bekymrer dig meget, eller er meget selvkritisk, kan mindfulness hjælpe dig til en større accept af dig selv, og give dig værktøj til at håndtere dine bekymringer. Mindfulness vil give dig mere ro i en travl hverdag og skabe en bevidsthed om dig selv, om er rigtig gavnlig, både for dig selv og andre i dit liv.

Mindre stress i hverdagen

Det er en kendsgerning, at flere og flere danskere lider af stress. Vores dagligdag bliver mere og mere stressende, og det endda til trods for, at vi aldrig har haft flere hjælpemidler, der skulle mindske vores stressniveau. Desværre har det ofte den modsatte effekt, og danskerne er stressede som aldrig før. Men det er muligt at slippe af med stressen ved hjælp af mindfulness. Med mindfulness får du teknikker til at tackle den stressende hverdag. Du lærer hvordan du bliver opmærksom på din krops signaler. Du lærer at trække vejret på en måde, så du kan klare de pressede situationer, du kan komme ud for i hverdagen, på en rolig måde uden at gå i panik.