Hvis du er ejer eller medejer af en virksomhed, der sender varer til udlandet, så er det alfa og omega, at du eller I har styr på, hvordan det hele fungerer med moms. Hvis man ikke sørger for at gøre dette på den rigtige måde, så man kan nemlig ende med at få en rigtig træls regning, og det er aldrig noget, der er godt for virksomheden. Det kan være, at du eller I skal overveje at hyre noget hjælp til at få styr på moms, så I er sikre på, at der ikke kommer til at ske nogen fejl? Det kan du blive meget klogere på i denne artikel. 

Her kan du få hjælp 

Du skal ikke skamme dig over, hvis du synes, at der er svært at finde rundt i det med moms. Der er desværre rigtig mange nyere virksomheder, der kommer til at gøre noget forkert. Det kan være, at du skal prøve at undgå at blive én af dem. Det kan være, at du skal lægge stoltheden til sige og erkende, at du har brug for professionel assistance. Det er noget, som du kan få på https://www.timevat.com. Hvis du vælger at hyre nogle professionelle, så kan du virkelig også sidde med ro i maven og vide, at det hele bliver gjort på den rette måde. 

Den lokale moms fra modtagerlandet 

Reglerne for moms er noget, som der bliver revideret fra tid til anden. Det er faktisk ikke længere siden end juli 2021, hvor der trådte en ny lov i kræft. Efter den 2. juli 2021, så er det en lov, at man skal betale moms i modtagerlandet. Det er altså modtageren, der skal betale for momsen, og det er måske noget, som du skal gøre opmærksom på, så du ikke får nogle utilfredse kunder, der måske lidt føler, at du har snydt dem. 

Skal gøre det nemmere 

Den nye regel er faktisk lavet, fordi man ønsker at gøre det nemmere at handle på tværs af landegrænser. Det kræver nemlig ikke længere nogen lokal momsregistrering, når man skal sende til udlandet, og det betyder, at det gør det hele lidt lettere. Det kan dog stadig være lidt kompliceret at finde ud af det hele, så hvis der er noget som helst, du er i tvivl om, så kan du med fordel vælge at hyre noget hjælp. 

OSS EU-ordningen 

Danmark er i dag med i det, som man kalder for OSS EU-ordningen. Det betyder, at de er med i de regler omkring moms, som der er vedtaget i EU. Dette er noget, som man selv kan registrere inde på Tast Selv via SKAT. Dette er også lavet for, at det er meningen, det hele skal være lidt lettere. Det kan jo også nemt være, at du bare har brug for lidt ekstra hjælp i starten, indtil du selv bliver klogere på, hvordan det hele fungerer. Så kan du selv overtage, når du føler, at du har fået svar på det, du var i tvivl om.