Det kan være svært for mange at finde tid til træning i en travl hverdag med arbejde, familie, venner og forpligtelser. Men det behøves ikke at være så kompliceret, som mange gør det til. I sidste ende handler det om at få rørt sig og få en smule sved på panden. Det kan man også få derhjemme. Med hjemmetræning sparer man både tid og penge. Det er nok med en halv times træning ca. 3-6 gange om ugen, og hvis man bruger effektive redskaber som en slyngetræner, kommer man langt. Det smarte ved en slyngetræner er, at den kan sættes op overalt, og den er nem at pakke sammen og tage med, når man skal på tur. Den fylder heller ikke meget derhjemme, hvis man ikke har så meget plads til opbevaring.

Der er mange fordele ved at træne derhjemme

De bliver mere og mere populært at lave et lille hjemmetræningscenter eller område til formålet, så man let og bekvemt kan få overstået træningen derhjemme. Man undgår at tage i et træningscenter med en masse andre mennesker, hvor man skal deles om udstyr og maskiner. Desuden kan mange godt lide at træne udendørs, og hvis man har en have eller terrasse til formålet, kan det være at foretrække. Man kan dog også træne inde i stuen. Desuden undgår man at skulle betale et fitnessmedlemskab, og man sparer dermed penge hver måned. For ikke at tale om den tid man sparer, nu hvor man ikke skal bruge tid på transport mellem fitnesscenteret og hjemmet. Men hvilket udstyr skal man have derhjemme? Man kommer langt med et par håndvægte og nogle elastikker, men et andet effektivt redskab er en slyngetræner. Her har man et væld at træningsmuligheder, og man kan få trænet hele kroppen på en smart og effektiv måde.

slyngetræner

Alle kan få glæde af en slyngetræner – både nybegyndere og trænede

Med en slyngetræner kan man komme i gang med det samme. De fås i mange forskellige udgaver, farver og materialer. Det gode er, at de også fås til ethvert budget. Hvor nogle ligger i den dyre ende, er andre mere økonomiske. Man kan træne hele kroppen med en slyngetræner, og mange af øvelserne minder om pilates. Der er dermed tale om hårde øvelser, som sagtens kan udfordre dem, der normalt træner meget. Ens corestyrke bliver virkelig udfordret, og det samme gælder balancen og stabiliteten. Man skal dog huske nogle vigtige ting, når man går i gang med at bruge en slyngetræner. For det første er det vigtigt, at man hele tiden spænder i kroppen og holder skuldrene nede på plads. Man skal rette op i ryggen, holde brystet frem og i det hele taget huske på at være ”spændt op”. Man kan også med fordel bruge dybe vejrtrækninger og langsomme bevægelser, for at undgå skader. Når det kommer til øvelser med pullups, push ups og triceps i en slyngetræner, så er reglen at det bliver hårdere, jo mere man lægger sig ned. Altså er vandret position det hårdeste.