Med foråret og sommeren kommer der mange festlige lejligheder, som kalder på planlægning og god udførelse af de vedlagte planer. Uanset om det er et bryllup, en børnefest eller bare en god sommerfest du har i ærmet, så er der behov for en eller anden form for borddækning.

Vælg borde ud fra festens koncept

Det kan være meget forskelligt hvordan man arrangerer at maden skal serveres og spises på. Nogle sørger for borde og stole til alle, med eller uden en bordplan inkluderet. Dette gør en fest lidt mere højtidelig og formel. Men skaber også gode muligheder for valg af mad, da man kan spise alt så længe man har et bord at sidde ved.

Andre gange er der lidt bar borde og folk går ellers rundt og mingler mens de spiser. På den måde bliver festen langt mere afslappet. Her skal man dog huske at maden skal kunne spise ved et højbord, stående uden bord eller mens man sidder i en sofa eller lounge. Altså vil en stor bøf måske være lidt besværlig at spise under sådanne forhold. 

Skab stemning med dugene 

Uanset hvilken løsning af borde der skal være til jeres fest, så vil du meget vel få brug for nogle duge. Spørgsmålet er kun hvor mange duge der skal købes, for der er næsten ingen grund til at droppe dem.

Bare når det kommer til rengøring kan duge være smarte. For man kan sagtens have flere lag af papirdug liggende, så dugen kan blive skiftet ud et par gange i løbet af festen. På den måde kommer en eventuel buffet ikke til at se alt for snasket og beskidt ud. 

Med duge kan du også skabe et forholdsvis ensartet look, uanset om bordene er identiske eller ej, måske har de endda forskellige farver bordplader. For dugen vil få alle bordene til at virke ens. Ønsker du en mere højtidelig og fin indretning, kan du vælge duge der bidrager til denne stemning. Du kan også få duge specielt lavet til runde borde, som ofte er et populært valg til bryllupper. Selv bordløbere er en mulighed, alt efter dine ønsker for festens udseende. Men du kan også bare vælge duge af ren praktiske grunde og gå med en dug lavet af papir.

Husk at ingen siger at duge skal være hvide, du kan vælge lige den farve du bedst kan lide og som passer bedst til festens stemning. En elegant fest kan også salatens have sorte duge, selvom hvid måske er mere traditionelt. 

Pynt er altid godt

Hvorvidt der er tale om en stor eller lille fest og om anledningen er speciel eller ej, så kan man altid pynte lidt op. Man kommer rigtig langt med en masse levende lys på bordene. Du kan også gå i gang med et diy projekt eller købe dig til flotte blomster arrangementer. Selv lyskæder kan være en rigtig fin form for pynt.