Japanske nudler er blevet populære verden over, og de er en vigtig del af japansk madkultur. Japanske nudler har eksisteret i århundreder, men det var først indenfor de seneste 10-15 år at den store popularitet voksede frem. Hvorfor har japanske nudler alligevel fået så stor succes? Det er der måske nogen der spurgt sig selv om. Man kan vel mene, at der allerede findes pasta nudler fra Italien som er super populære. Alligevel har nudler gjort deres indtog i den vestlige verdens kulinariske oplevelse. Der er flere og flere japanske madsteder med de såkaldte ramen nudler.

De japanske lækkerier

Ramen er en type japanske nudler, der ofte bliver serveret i en skål. De bliver blandet med forskellige ingredienser, alt efter hvor du spiser dem. Det kan være alt lige fra kylling til lam eller svinekød. Derudover er der også en masse forskellige grøntsager, som gør ramen til en sund og varieret ret. Der er rigtig mange grønne grøntsager samt æg. Det spises med pinde og en lille suppeske. Man drikker/slubrer suppen også kaldet “broth” og dertil spiser man indholdet med pinde. Mange i vesten er måske ikke vant til at spise med pinde, men man kan også få kniv og gaffel de fleste steder. Ydermere findes der er også de traditionelle kop nudler. Mange af os kender dem fra de små bøtter med instant nudler. Denne slags nudler er blevet utrolig populære for at være et hurtigt og nemt måltid. Man koger vand, tilsætter smag fra en lille pose, og hælder vandet udover nudlerne og så venter 2m. Derefter har man et lille let måltid. Det kan ikke være meget nemmere

Nudlens historie

Nudlens historie går langt tilbage i tiden, hvor man formentlig begyndte at lave dem som et alternativ til ris. På grund af sin korte kogetid og deres lette fordøjelighed er nudler blevet et populært valg blandt mennesker i hele verden, ikke bare japanere. I dag findes der hundredevis af forskellige slags nudler både fra det traditionelle japanske køkken og fra den vestlige kultur. Nogle af de mest almindelige slags er spaghetti, lasagne nudler og ravioli.

Overalt i verden har folk fundet på nye og spændende måder at tilberede nudlerne på, såsom stegte, kogte eller dampede. Nogle japanske nudler kan endda spises rå! Japansk madkultur ville ikke være det samme uden deres berømte nudler. Uanset om du foretrækker dem simpelthen varme eller kolde eller med en masse forskelligt tilbehør, så er nudlerne i hvert fald et must have når man spiser japansk mad. De bliver brugt til flere måltider og derfor er de også en væsentlig del af den japanske tradition. Kort sagt kan man sige at japanerne elsker deres nudler! For mange japanere har nudler været en vigtig del af deres madkultur i generationer, men især de seneste 10-15 år har populariteten for disse lækre nudler taget til i vesten, i takt med at Japan er blevet et mere åben land og flere har muligheden for at rejse dertil. Deraf er der også kommer flere tilhængere af Japansk mad.