Ens soveværelse er måske en af de vigtigste rum i ens hjem. Man bruger en tredjedel af sit liv på at sove, og det er vigtigt at man gør det i de bedste omgivelser muligt. Det er naturligvis alfa-omega at have en god seng som man sover komfortabelt i, men det er lige så vigtigt, at man føler sig tilpas i rummet. Hvad end det er hyggebelysning, rene linjer eller andet, så er resten af rummet centreret om sengen. Når man derfor skal dekorere sit soveværelse, er sengen et godt sted at starte, og hvad er bedre end et sengestel? Du kan herunder finde gode råd til, hvad du skal tænke over, når du køber dit nye sengestel.

Hvilket materiale anbefales der?

Man kan desværre ikke undgå, at ens seng og sengetøj støver en del. Man kan derfor finde mange flotte sengestel med en gavl af stof, men er man allergisk overfor støv, burde man vælge et sengestel af træ. Det er både enormt flot, kan laves i mange træsorter, er enormt stabilt og samler slet ikke støv på samme måde som stof. Man kan eksempelvis vælge at få et sengestel af træ lavet sammen med andre møbler, såsom sengebord og bænk, så det hele passer sammen. Det kan man med fordel gøre her: sengestel i træ.

sengestel i træ

Hvad hvis man ikke bryder sig om trælooket?

Hvis man gerne vil undgå støv, men ikke er fan af trælooket, så er der heldigvis råd mod det. Hvis man vælger at få et sengestel af træ, kan man male det i præcis den farve man selv ønsker. På den måde er det både støvafvisende, og du får lige præcis det du ønsker. Det er et hyggeligt og nemt gør-det-selv projekt at male, så det er bare om at finde lige præcis din farve og gå i gang! Du kan både vælge skarpe og rolige farver, alt efter hvad din indretningsstil er.

Passer det til alle senge?

Det er en god idé at undersøge, om dit nye sengestel er velegnet til din seng. Hvis du eksempelvis har en elevationsseng, så er det slet ikke alle sengestel der kan bruges. Gør derfor dit forarbejde, og find ud af hvad dine behov er til et sengestel, inden du gør ud og investerer i et. Det ville være nemlig være så ærgerligt, hvis du købte et, som du ikke kan bruge til din seng!

Hvad skal man være opmærksom på?

Du kan med fordel investere i filtpuder, uanset hvilket sengestel du vælger at købe. Som alle andre møbler, kan sengestel nemlig godt være lidt hårde ved ens gulv. Hvis du derfor ikke ønsker ridsede overflader, kan du nemt købe filtpuder i nærmeste boligforretning til ingen penge, og på den måde beskytte både gulv og sengestel for ridser. Det skåner også gulvet, hvis man eksempelvis skal rykke sengen for at støvsuge, rykke rundt, eller andet.
Man kan også begynde at tænke over, om ens sengestel skal have gavl eller ej. Det kommer an på ens behov, og om det er det der passer ind i indretningen. Ellers kan man finde masser af sengestel, uden gavl, det hele handler om dine behov!