nyt indlæg

Hvis du er en rigtig madnørd, så har du sikkert allerede hørt om trøfler. Det kan være, du også er meget nysgerrig efter at prøve selv at bruge trøffel. Der er dog noget, der skræmmer mange væk, når det handler om trøfler – og det er prisen. Det er nemlig meget almindeligt, at trøfler er dyre. Det er de i hvert fald i forhold til andre madvarer, som man køber. Hvis man elsker at lave mad, så kan de dog sagtens være pengene værd. Det kan også være, du slet ikke synes, at trøfler er så dyre. I denne artikel kan du i hvert fald blive lidt klogere på, hvor dyrt det er at købe trøfler.

Hvorfor er trøfler dyre?

Men hvorfor er det overhovedet, at trøfler er dyre til at starte med? Er det ikke bare en anden svamp lige som champignonen? Det korte svar er nej – det er langt fra bare lige som en champignon. For det første så produceres der mange flere champignoner, fordi de ikke er særlig svære at få til at vokse. Det er noget af det, der gør, at champignonen er så billig en svamp. Det er lidt noget andet, når det kommer til trøflen. Det er ganske vist også en form for svamp, men det er en underjordisk svamp, og det er lidt noget andet. Du kan se, hvordan en trøffel ser ud på Trøffelshoppen, hvor du også kan købe lidt forskellige produkter. En underjordisk svamp er sværere at få til at gro, og det er en af grundene til, at trøfler er dyrere. Der er altså meget færre trøfler, og så er det også enormt svære at finde, fordi de er under jorden. Vidste du godt, at man nogle steder bruger grise, når man skal finde trøfler? Der findes nemlig en bestemt slags gris, som er utrolig god til at snuse sig frem til trøfler.

trøfler pris

Hvad koster trøfler?

Men nu hvor vi har talt om, at trøfler er dyre, så er det måske også på tide at komme ind på, hvor dyre de faktisk er. Det er naturligvis forskellige alt efter, hvor du køber dem henne, men du kan godt forvente at komme af med omkring 300 kr. for 50 gram. Det lyder af meget lidt, men her skal du også tænke på, at man bruger trøffel som krydderi, og man skal derfor ikke bruge så meget af det. Det anbefales, at man bruger omkring 10 gram trøffel pr. person, der spiser med.

Er det pengene værd?

Men det så pengene værd at bruge så mange penge på trøfler? Dette er nok et spørgsmål, som der findes forskellige svar til. Hvis du virkelig er en rigtig madnørd, så er der dog meget god sandsynlighed for, at du kommer til at synes, at det er alle pengene værd. Mad kan også være en oplevelse, og nogle gange må man gerne betale lidt mere for en oplevelse for at prøve noget, der er ud over normalen. Skal du prøve trøfler?