Når du har fået din første E-cigaret virker alting selvfølgelig nyt, spændende og sjovt, men der kan hurtigt opstå en række ofte stillede spørgsmål, du måske ikke selv kan svare på eller kender nogen, der kan svare på. Derfor kommer vi dig her på forkant og giver dig en guide til alt, du skal vide om E-væske og E-cigaretter.

Hvad er E-væske egentligt?

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt at vide, hvad det egentlig er. Det er den er væske, der findes inde i E-cigaretten og er også det, du ryger eller damper, når du bruger din E-cigaret.

E-væske bliver blandt mange inde for E-cigaret universet også kaldet for juice eller dampvæske.

Det er på mange måder sundere for lungerne end ved rygning af en almindelig cigaret, da det i dag oftest er lavet på naturlige smagsstoffer, som også vil kunne findes i det mad og væske, du indtager til daglig. Du kan læse hos Go Smoke.

Der findes mange forskellige typer

Der findes enormt mange forskellige former for E-væsker på markedet med forskellige styrker og smage.

Du kan for eksempel få det med eller uden nikotin eller den mængde, der svarer til den mængde cigaretter, du vil kunne ryge på en dag. Her findes der eksempelvis moderat nikotin, som svarer til at ryge cirka 10 til 15 cigaretter om dagen.

Udover at du kan få E-væsker med forskellige mængder nikotin, så kan du også vælge imellem et hav af forskellige smage. Du kan få de helt klassiske som for eksempel jordbær, vanilje, tyggegummi eller citrus, men du kan også udforske mere komplicerede og spændende smage som Jungle eller American Blend. Der findes mange muligheder, når det kommer til smagen i E-væske, så her er det bare med at prøve sig frem og teste sine smagsløg!

Færdigblandede væsker eller selvbland?

Der findes som sagt enormt mange forskellige E-væsker på markedet, og derfor kan det også virke enormt forvirrende, når man for første gang skal begive sig ud i at vælge en eller flere væsker til sin E-cigaret. Når du skal købe din første E-væske, kan du vælge at gøre det på flere forskellige måder. Du kan for eksempel vælge at købe et mix kit, hvor du selv blander nikotin i E-væskens base og kan dertil købe forskellige smagskoncentrater og aromaer, alt efter hvad du er mest til. Er du nybegynder, anbefales det dog, at du enten vælger en væske, der er færdigblandet, eller at du vælger en, der er næsten klar til at fylde i tanken. Igen findes der et hav af muligheder, så det er bare med at udforske E-væske og E-cigaret universet! Føler du dig i tvivl, kan du altid gå ned til din lokale, eller nærmeste, E-cigaret forretning og få hjælp og rådgivning der. Ingen vil dømme dig, da ansatte godt ved, at alle starter et sted, og du vil med sikkerhed føle dig meget velkommen til at stille spørgsmål – hellere et spørgsmål for meget end et for lidt.

Nu er du klar til at give den gas med E-væsken – held og lykke!