Siden 2005 har det været Aiayus mission at skabe og producere tøj i et tidløst skandinavisk design fremstillet i naturens bedste materialer. Med henblik på at redefinere tøjindustrien og bevæge den i en mere bæredygtig retning har fokus på rene materialer været omdrejningspunktet for Aiayus tøjproduktion.

Bolivianske materialer i skandinavisk design

Aiayus rejse begyndte i Bolivia, hvor grundlæggerne blev dybt inspirerede af lokalbefolkningens viden om og evner til at arbejde med lamafibre. Sammensætningen af bolivianske materialer og en skandinavisk filosofi om holdbarhed og kvalitet har Aiayu skabt og produceret tidløse designs, der er med til at revidere tøjindustriens fokus på fast fashion og foranderlighed.

De bolivianske lamafibre er et helt unikt materiale, der igangsatte Aiayus motivation til at skabe tøj, som respekterer og passer på naturen, dets materialer og de håndværkere, der generation efter generation har passet på disse materialer.

https://www.butikhanghoj.dk/maerker/aiayu

Skandinaviske garderobeklassikere

Om man er på udkig efter en kjole, en skjorte, nattøj eller blot en ny striktrøje, skaber Aiayu tøj et tidløst design, der holder år efter hår. De rene materialer sikrer en kvalitetsbevidsthed, der går igennem hele deres kollektion både for kvinder og mænd, men nu også som boligtilbehør i form at tæpper, puder, dækkeservietter og andet luksus til hverdagen.

Hvad end man skal til, eller servere, middag, stor fest, have en sofaaften derhjemme eller blot ønsker en god nats søvn i rare og naturlige materialer, har Aiayu sikre løsninger, der stiller ethvert behov. Åndbart tøj i rene naturmaterialer i et klassisk design, men med fine detaljer som quilt, tern og striber, har Aiayu tøj og boligtilbehør, der kan gå igen år efter år.

Skønhed er en afspejling af et objekts integritet

Sådan lyder Aiayus grundprincip og det er derfor ikke utilsigtet, at Aiayu tøj sætter en i ære i ikke blot at fremstille tidløst, æstetisk tøj i skandinavisk design, men at dette også gøres i bæredygtige forhold på hvad angår miljøet, men også sociale forhold. Aiayu tøj ser det som deres forpligtelse at producerer deres produkter så tæt på råmaterialets oprindelse som muligt, hvilket er med til at sikre en reducering af deres miljømæssige fodaftryk.

Der er dermed også en bred gennemsigtighed i Aiayus producering af deres produkter, der typisk er produceret af 100% økologisk bomuld, 100% yak-uld, cashmere, Eri silke og 100% llama-uld. Under hvert produkt er det tillige muligt at se hvorhenne produktet er både sourcet og bearbejdet, for at sikre transparens.

Socialt ansvar

Idet Aiayus rejse begyndte i Bolivia, har grundlæggerne lagt en ære i at hædre og tydeliggøre Bolivias relevans i deres produkter. Det sociale ansvar ses hermed i høj grad her, hvor produktets oprindelse er nøglen til hele Aiayu-konceptet. Ved at trække på lokalbefolkningens ekspertise og færdigheder, der videregives fra generation til generation søger Aiayu at skabe vækst og beskæftigelsesmuligheder for lokalbefolkningen i Bolivia. Hermed forsøger de at bevise, at en ansvarlig forretningspraksis er den eneste måde at drive forretning på, i en modeindustri, der ellers er præget af fast fashion, masseproduktion og omskiftelighed.