nyt indlæg

De fleste af os vil gerne indrette vores hjem, så det er pænt og udtrykker vores personlighed på den ene eller den anden måde. I den forbindelse konsulterer mange de populære indretningsmagasiner eller sågar fjernsynsprogrammer om det samme. Det er der heller ikke noget problem i, så længe det kun er inspiration.

Den slags glemmer dog ofte, at boligindretning altid er en balancegang mellem det smukke og det praktiske. Man bør ikke indrette et hjem så pænt, at det ikke er praktisk at bo der, på samme måde som folk næppe er tilfredse med et rationelt indrettet hjem uden skyggen af stil.

Strømskinne – Hvad er det?

Heldigvis findes der også indretningsgenstande, der opfylder begge betingelser. Hvis du finder sådanne indretningsgenstande, du godt kan lide, er det altså bare med at få dem købt og tilføjet til hjemmets indretning hurtigst muligt.

Et eksempel på netop sådan en indretningsgenstand kunne være en strømskinne. Det er ganske simpelt en metalskinne i loftet, som du kan koble til en ledning for derefter at sætte dine lamper i. Med en strømskinne løser du altså op til flere problemer på en gang.

For det første undgår du det rod, de fleste af os nok har prøvet, når vi har forsøgt at hænge flere lamper op i loftet. Som oftest ender det bare med at blive et grimt net af ledninger, som man i sidste ende bliver nødt til at lade en professionel elektriker tage sig af, så tage kan sænkes ned gennem loftet fremfor at danne en slangerede på loftet.

Derudover muliggør det også, at du frit kan bevæge lamperne rundt i lokalet, så længe de sidder på den samme strømskinne. Derfor kan det for eksempel være smart at sætte en strømskinne op over spisebordet. Får man således nogensinde brug for at sætte et ekstra bord i forlængelse i tilfælde af gæster, kan man bare trække lamperne over i strømskinnet, så lyset bliver ligeligt fordelt.

Det er dog langt fra den eneste sammenhæng, hvor køb af en strømskinne kan være enormt praktisk. Hvem kunne for eksempel ikke godt tænke sig en skinne på kontoret, så man kan flytte lyset efter forgodtbefindende, alt efter om man skal kigge i papirer eller bare sidde ved computeren.

lysende lampe

Skoskab og meget andet

Selvom en strømskinne altså nok er det mest indlysende eksempel på sådan en indretningsgenstand, findes der også mange andre, der kan være både pæne og praktiske. Det gælder for eksempel skoskabet. Har du børn i huset, har du sikkert oplevet, at deres sko på magisk vis ender op i alle hjørner af entreen.

I den sammenhæng kan skoskadet være genialt, da det giver et oplagt sted at gemme skoene væk og sågar skjuler dem, så de ikke skæmmer resten af indretningen i hjemmets første rum. Afhængigt af dine egne behov, kan du med garanti finde mange flere eksempler.