Leder du også efter et alternativ til din almindelige støvsuger – og er du også træt af at slæbe rundt på en tung støvsuger? Mange undlader eller udskyder støvsugningen, da de synes, at det er for bøvlet. Dog ønsker langt de fleste mennesker sig et rent og pænt hjem. I mange tilfælde er løsningen derfor, at man vælger en centralstøvsuger. Du kan desuden finde både vigtig information og se det store udvalg af centralstøvsugere, hvis du besøger følgende hjemmeside: https://stoevsugerposen.dk/centralstoevsuger-431/. Nedenfor kan du desuden også blive klogere på, hvorvidt centralstøvsugeren er den rette løsning for netop dig og dit hjem!

Hvad er en centralstøvsuger?

I modsætning til den klassiske støvsuger, som de fleste kender, skal du med en centralstøvsuger ikke bære rundt på maskine. Det gør derfor, at du er langt mere fleksibel i din måde at støvsuge på. En centralstøvsuger sidder derimod fast et bestemt sted i dit hjem. Fra centralstøvsugeren løber en masse rør ud i de resterende dele af hjemmet. Disse rør ender i et udtag, hvor du har tilsluttet din centralstøvssugers slange, når du skal støvsuge.

Hvor tit skal centralstøvsugeren tømmes?

Alt snavs og støv samler sig i dit udtag. Fordelen ved netop denne løsning er, at du blot behøver at tømme centralstøvsugeren få gange i løbet af et år. Centralstøvsugeren kan opbevare op imod 10-30 liter skidt afhængigt af, hvilken model, du vælger. Det varierer dog også, hvor ofte den skal tømmes, da dette afhænger af, hvor hurtigt du opsamler dit maksimum af skidt. 

Er en centralstøvsuger dyrere end en almindelige støvsuger?

Gennemsnitligt er en centralstøvsuger dyrere end en almindelig støvsuger. Det kan blandt andet også skyldes, at centralstøvsugeren kræver en installering i hjemmet – hvilket en almindelig støvsuger ikke gør. Man anbefaler desuden, at man vælger en professionel løsning, når centralstøvsugeren skal installeres. På den måde er man sikret, at installeringen sker korrekt. 

Hvor egner en centralstøvsuger sig bedst henne?

Man anbefaler, at man anskaffer sig en centralstøvsuger, hvis man er bosiddende i et hus. Måden hele systemet fungerer på, gør det vanskeligt at have en centralstøvsuger, hvis man bor i en lejlighed. Både installeringen af støvsugeren og de dertilhørende rør samt udtaget, vil være umuligt – eller utroligt bøvlet – hvis man er bosiddende i et lejlighedskompleks. 

Kan man købe reservedele til sin centralstøvsuger, hvis nogle af delene går i stykker?

Det er heldigvis muligt at anskaffe sig forskellige reservedele til sin centralstøvsuger. Det kan eksempelvis være, at støvsugeren på et tidspunkt får brug for ny slange. Priserne på reparationer afhænger dermed også af, hvad der er galt og hvilke reservedele, der er tale om. Dog er det gode, at man ofte ganske nemt kan få repareret sin centralstøvsuger.

Flere steder på nettet kan man også finde priser på slanger til centralstøvsugeren. De varierer også, hvor lange disse er. Det er derfor en god idé, at man på forhånd undersøger hvilke behov, man har i forhold til slangens længde. Det er nemlig upraktisk, hvis slangen er for kort.