Giv hjemmet nyt liv med en flot retro lænestol fra https://hemmingseninterior.dk/collections/laenestole - her finder du et stort udvalg af behagelige lænestole, som vil friske indretning op og sikre høj komfort i stuen. 

Hvorfor skal man vælge en lænestol? 

Der findes mange gode grunde til at vælge en lænestol. Efter en lang dag på farten, findes der ikke noget bedre end at sætte sig behageligt til rette i en blød og rar lænestol. Lænestolens gode komfort vil forkæle kroppen og tillade den at synke langt ned i de bløde og behagelige materialer. Du kan med fordel købe en fodskammel, der matcher din lænestol, hvis du vil have endnu flere behagelige muligheder. Der findes nemlig intet bedre end at smække fødderne op efter en lang dag på arbejde. 

Foretrækker du en lænestol i læder eller i stof? 

Takket være det store – og ikke mindst flotte – udvalg af lænestole, der alle er retro inspireret, findes der både lænestole i læder og lænestole i stof. Eksempelvis er det fordelagtigt at vælge en lænestol, der er udformet i ægte læder. Vælger man kunstlæder – også kaldes PU-læder – får man ikke samme slidstærke materiale. Ægte læder er netop kendt for lang holdbarhed og med en høj evne til at tolerere slitage. Slitagen opstår automatisk, når man dagligt sætter sig i stolen. Man kan tilmed også have lommer bagpå bukserne, der enten har lynlåse eller knapper, der kan ridse læderet i lænestolen. For at sikre, at du har lænestolen i mange år, anbefales ægte læder fremfor det kunstige. 

Hvis du derimod vælger en retro lænestol udformet i stof, anbefales det, at du nøje overvejer hvilken farve, du vælger at stoffet skal være. Det kan sommetider være fristende at vælge en mere markant farve, men man bør altid spørge sig selv om, hvorvidt stolens farve stemmer overens med stuens øvrige farvesammensætninger og stilmæssige udtryk – og man bør også nøje overveje, hvorvidt man om blot 2 år fortsat er vild med farven.  

Det bedste man kan gøre på denne front er, at man vælger en farve på lænestolen, der matcher øvrige farver i stuens indretning. Det kan eksempelvis være sofaen, billederne på væggen eller puderne. På den måde skabes der en rød tråd, og din nye retro lænestol vil passer perfekt ind i dit hjem.  

Er en retro lænestol dyr? 

Da udbuddet af retro lænestole er stort, kan du også finde diverse retro lænestole i forskellige prisklasser. Ofte går pris og kvalitet hånd i hånd – og vælger man løsningen med ægte læder, er denne naturligvis også dyrere end kunstlæder. Dog vil man typisk også have stolen i langt flere år. Derudover kan du også vælge mellem kendte designere, der har skabt smukke retro lænestole, eller du kan vælge et billigere alternativ fra et mindre udbredt mærke eller designer.  

Dog siges det, at det altid er en god investering at investere i møbler. Derfor kan en retro lænestol fra en kendt designer eller et velanset brand også stige i værdi i årernes løb.