På grund af alder eller livsstil lever flere og flere danskere med forhøjet blodtryk. Det er farligt, for ofte er der ikke nogen symptomer. Alligevel kan forhøjet blodtryk lede til blodpropper og andre komplikationer af samme slags. Særligt når du kommer op i årene og bliver mere udsat for forhøjet blodtryk kan det derfor være en god ide at få målt eget blodtryk. Har man svært ved at tage til lægen af enten praktiske eller sociale årsager, kan man med fordel også selv købe en blodtryksmåler.

Sådan bruger du en blodtryksmåler

Med sin egen blodtryksmåler er det nemlig ganske enkelt at måle sit eget blodtryk. Sørg dog for at købe en rigtig, professionel blodtryksmåler fra et troværdigt sted såsom homecare.dk. Den slags bør være certificeret, når du køber den, for ellers ender du med et glorificeret stykke legetøj, der i bedste fald viser et forkert blodtryk. Det er dog nemt at se, hvordan en falsk blodtryksmåler kan lede til farlige situationer, hvorfor dette er så vigtigt.

Når først du har modtaget din nye, professionelle blodtryksmåler, kan du bare følge den medfølgende beskrivelse af, hvordan du måler dit eget blodtryk rent praktisk. Det handler dybest set bare om at placere sin blodtryksmåler det rette sted og stramt nok. Derefter kan blodtrykket aflæses. Et blodtryk er givet som to tal adskilt af en skråstreg. Det første tal kaldes det systoliske tryk og er trykket i pulsårerne under hvert enkelt hjerteslag. Det andet tal kaldes det diastoliske tryk og er omvendt trykket i pulsårerne mellem hvert enkelt hjerteslag. Måler du et blodtryk på over 135/85 bør du være bange for forhøjet blodtryk. Måler du den slags bør du hurtigst muligt opsøge din personlige og få vedkommende til at lave en mere professionel måling af dit blodtryk.

Hvem bør eje en blodtryksmåler?

En blodtryksmåler er altså ganske simpel at bruge og aflæse, når først man har bare en smule baggrundsviden. Det er dog naturligvis ikke alle, der behøver at døje med den slags i hverdagen. Har du førhen haft forhøjet blodtryk, er det dog en rigtig god ide og kan være med til at give tryghed i hverdagen. Det samme er tilfældet, hvis du oplever nogle af symptomerne for forhøjet blodtryk såsom balanceproblemer, kvalme og hovedpine.

Den slags er under alle omstændigheder noget, der bør ses på, men med en blodtryksmåler kan du hurtigt rydde muligheden for forhøjet blodtryk af vejen. Som nævnt er det dog de færreste, der oplever den slags mærkbare symptomer. De fleste oplever intet, før deres forhøjede blodtryk har udrettet varige skader på kroppen. Derfor kan det i det hele taget være en god ide at anskaffe sig en blodtryksmåler, hvis man er ældre og dermed statistisk mere udsat for forhøjet blodtryk. Bare det at kunne måle sit blodtryk et par gange om måneden uden at skulle forstyrre en læge kan være med til at forøge livskvaliteten for mange. Pas på dig selv ved at købe en blodtryksmåler.