Hoveddøren er det første, som gæster ser, når de ringer på dit hjem. Selvom man måske ikke tænker meget over det, så kan hoveddøren have en stor betydning på facadens udseende. Her kan du læse mere om, hvordan du vælger din næste hoveddør, og hvorfor du skal vælge en hoveddør med glas.

Giv dit hjem mere personlighed

Hvis du synes, at dit hus kunne bruge noget særligt i dets udseende, så er hoveddøren en god start. Der findes et kæmpe marked for pompøse hoveddøre, som kan gøre en simpel facade mere personlig og speciel. Hvis du bor i et typehus, kan en ny hoveddør være en start på at gøre dit hus mere unikt. Der findes mange forskellige hoveddøre, som du kan vælge mellem. Der findes de helt massive, hvor der ikke er vinduer eller dekorationer. Derudover kan du også finde hoveddør med glas, sidepartier og meget mere, hvis du er på udkig efter noget mere dekorativt.

hoveddør med glas

Giv et blik ind i huset med en hoveddør med glas

En hoveddør med glas giver dine gæster mulighed for at få et smugkig ind i resten af boligen. Det kan virke grænseoverskridende, at folk kan se ind, når de venter foran døren, men det kan giver en super fin detalje. Derudover giver en hoveddør med glas mere naturligt lys i entreen, som tit kan ende med at blive mørk, hvis der kun er en massiv dør.

Vælg en dør, som passer til dit hjem

Der er sket kæmpe ændringer i arkitektur gennem årene. Man kan nemt se forskel på hjem, som er blevet bygget nu, og dem som blev bygget for 10 år siden. Vi er blevet glade for større vinduer for at give mere naturlig lys ind i hjemmet. Derudover er vores hjem præget af et mere åbent plan, hvor for eksempel spisestue og opholdsstue ikke er opdelt. Derudover er hoveddørene også blevet større og mere minimalistiske. Hvis du bor i et moderne hjem, kan en hoveddør med glas eller i glas give flotte detaljer, som fremhæver resten af hjemmets arkitektur. Hvis du i stedet bor i et ældre hjem, er der som regel flere detaljer i husets eksteriør og interiør. Her er der tit stukloft- og vægge, som giver huset charmerende detaljer. Her kan en tung dør i træ med fine detaljer være en god tilføjelse til husets facade. For at undgå, at facaden bliver for mørk, kan du vælge en hoveddør med messinghåndtag.

Find en dør i din prisklasse

Der er stor forskel i prisen på hoveddøre og yderdøre. De mest simple døre koster omkring 5000 kr, hvor de mere specielle koster omkring 20.000 kr. Selvom det lyder af mange penge, så vil en hoveddør holde i mange årtier, hvis du går efter god kvalitet. Der er også mange, som vil betale mere for at få et få noget, som er mere unikt til deres hjem. Hvis du gerne vil give flere detaljer til din facade, kan blandt andet en rammedør være et godt valg.