Du har garanteret hørt om el tavler før, men måske bare ikke rigtigt tænkt mere over det. En eltavle er faktisk det sted i dit hjem hvor du kan tænde og slukke for strømmen. Når du flytter ind i et nyt hus eller i en lejlighed, er der allerede en el tavle, og derfor har det måske ikke være relevant for dig at tage stilling til hvad den mere gør. Men el tavler er jo et af de vigtigste elementer i dit hus og ligesom alt andet er det vigtigt, at den er up-to-date. Hos https://reel-installation.dk/ kan du få et tilbud på udskiftning af el tavler.

Derfor skal du skifte din eltavle

Udskiftning af el tavler kan være relevant fordi, du har en af helt gamle elinstallationer, hvor du kan blive nødt til at skifte sikringer. At skifte en sikring kan være rigtig irriterende især hvis du ikke helt ved hvordan og måske ikke har en sikring liggende derhjemme. Hvis du først skal ud at købe en ny sikring, skal du også finde den rigtige sikring. Det kan være svært med gamle elinstallationer. Det er desuden enormt stressende hvis for eksempel din fryser er uden strøm og alle dine frostvarer er ved at tø op. En moderne eltavle er uden sikringer der skal udskiftes, og du skal bare slå kontakten op igen, hvis strømmen går.

Det er dog ikke kun det besværlige aspekt. Af din egen sikkerhed kan det være en rigtig god idé at få en ny eltavle. Det er en god idé at skifte til en moderne, da du så er sikker på at alt er som det skal være. Der er desuden også kommet nye regler de sidste mange år, og du kan risikere, at en gammel elinstallation ikke er lavet efter disse regler. Reglerne er der naturligvis for den egen skyld, og det er derfor rarest, hvis du er sikker på, at din elinstallation følger disse sikkerhedsregler.

Det kan en professionel gøre

Først og fremmest må du faktisk ikke selv udskifte el tavler. Det skal du have en professionel til at gøre. Men professionelle varierer tit i hvad de egentligt tilbyder – og hvad de koster.

En professionel har altid godt styr på reglerne. Det kan for eksempel være vedrørende hvor el tavler må være placeret. De kan helt sikker hjælpe dig med hvor det er bedst for dig at placere den nye tavle i din bolig.

Desuden kan det også være, at du vil ændre lidt i opbygningen af din eltavle. Det kan for eksempel være at tilføje ekstra sikkerhed, så sandsynligheden for overspænding mindskes.

Et firma kan også hjælpe med at sortere og lave nye grupperinger. Det kan for eksempel være, at du gerne vil have en ladestander til din elbil. Giv derfor gerne besked på om du har nogle fremtidsplaner for bygningen, som vil påvirke elinstallationerne. Det kan blandt andet være et nyt køkken eller bad.